Google Cloud kondigde op 17 september de nieuwe blockchain-service voor externe procedureaanroepen aan
De blockchain RPC-service is compatibel met Ethereum en biedt maximaal 100 verzoeken per seconde.
Google Cloud richt zich op ontwikkelaars in de web3-sector en wil de ontwikkeling en implementatie van gedecentraliseerde applicaties opschalen.

Het cloud computing-platform van Google heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe Remote Procedure Call-service die is gericht op het ondersteunen van ontwikkelaars in de web3-ruimte.

Volgens details in een aankondiging is de blockchain RPC-service van Google Cloud volledig compatibel met Ethereum. Ontwikkelaars zullen de nieuwe service gebruiken voor een kosteneffectieve, schaalbare en betrouwbare toegang tot blockchain-gegevens.

De RPC-service is gericht op ontwikkelaars die gedecentraliseerde applicaties bouwen in het Web3-ecosysteem, van startups tot grote ondernemingen. Al deze ontwikkelaars krijgen de kans om de betrouwbaarheid en prestaties van Google Cloud te benutten, aldus het bedrijf.

“De Blockchain RPC-aanbiedingen van Google Cloud leveren snelle responstijden – precies wat je van ze zou verwachten”, aldus Kyle Quintal, hoofd engineering bij 0xArc, in een verklaring.

“Gecombineerd met het feit dat Google Cloud de EIP1474-normen volgt en de gratis optie heeft, hebben we de service meteen in ons systeem geïntegreerd en hebben we niet meer achterom gekeken”, voegde Quintal toe.

Initiële ondersteuning voor Ethereum

Naast het aanbieden van een gratis tier, staat de Blockchain RPC tot 100 verzoeken per seconde toe. Hoewel het in eerste instantie het Ethereum mainnet en testnets zal ondersteunen, is Google Cloud van plan om de service in het komende jaar uit te breiden naar meer blockchain-netwerken.

Google Cloud zal op 10 oktober 2024 een webinar organiseren om zijn nieuwe RPC-product te bespreken. Dit is de nieuwste Web3-push van Google Cloud, met recente ontwikkelingen zoals de toevoeging van 11 blockchain-netwerken aan zijn openbare datasetprogramma ‘BigQuery’.

Het platform heeft ook partnerschappen gesloten met meerdere blockchain-platforms, waaronder Polygon , Sui en Fantom .

The post Google Cloud rolt nieuwe blockchain RPC-service uit appeared first on CoinJournal.