Circle kondigt steun aan voor USDC in Brazilië en Mexico.
Het bedrijf heeft de lokale betalingssystemen PIX en SPEI geïntegreerd om lokale bankoverschrijvingen met USDC mogelijk te maken.

Stablecoin-uitgever Circle heeft aangekondigd dat zijn USDC nu beschikbaar is in Brazilië en Mexico, waarbij gebruikers in de twee landen nu toegang hebben tot de stablecoin via lokale bankoverschrijvingen.

Circle zei in een aankondiging op 17 september dat het topbanken in Brazilië en Mexico had geïntegreerd om “nationale, realtime betalingssystemen” met USDC mogelijk te maken.

Circle ondersteunt nu met name integratie met PIX en SPEI, de nationale betalingssystemen voor Brazilië en Mexico. Lokale bankoverschrijvingen betekenen dat bedrijven in de twee landen nu rechtstreeks toegang hebben tot USDC van grote financiële instellingen, waardoor de noodzaak voor overschrijvingen naar buitenlandse banken vervalt.

Dit betekent ook dat bedrijven nu binnen enkele minuten na een transactie toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van de stablecoin, in plaats van de vertragingen die dagen duurden in traditionele afwikkelingsprocessen.

Enorm groeipotentieel in Latijns-Amerika

De lancering van USDC in Brazilië en Mexico zorgt ervoor dat gebruikers de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde munt direct met hun Braziliaanse real (BRL) en Mexicaanse peso (MXN) krijgen.

Circle richt zich met deze uitbreiding op het bredere Latijns-Amerika, aangezien de markt aantrekkelijk is vanwege de enorme grensoverschrijdende stromen. Zo is de handel van Mexico met de VS goed voor meer dan $ 800 miljard aan waarde-uitwisseling per jaar.

Ondertussen vindt 95% van de jaarlijkse buitenlandse handel van Brazilië, ter waarde van $ 640 miljard, plaats in dollars. Ongeveer $ 120 miljard hiervan is afkomstig van de handel tussen de VS en Brazilië. Terwijl Circle zijn USDC-integratie blijft uitbreiden in nationale en regionale betalingssystemen, is de groei in de crypto-industrie ook aan de gang.

Dinsdag kondigde het bedrijf aan dat het native USDC op de Sui-blockchain zou lanceren. Het cross-chain transferprotocol van Circle komt ook naar Sui. Zoals CoinJournal maandag benadrukte , zijn Circle en Sony Block Solutions Labs een partnerschap aangegaan om USDC op de onlangs gelanceerde layer-2 blockchain Soneium te brengen.

De uitgever van stablecoins was de eerste die goedkeuring kreeg van de toezichthouder onder de MiCA-regelgeving.

The post Circle maakt USDC-overschrijvingen mogelijk in Brazilië en Mexico appeared first on CoinJournal.