Het RWA-platform van cryptodienstverlener Matrixport heeft de lancering van XAUm aangekondigd.
Dit is een on-chain gold-token die Ethereum en BNB Chain ondersteunt.
XAUm werd gelanceerd op 16 september 2024.

Matrixdock breidt zijn RWA-markt uit met XAUm, een on-chain goudtoken dat volledig wordt ondersteund door fysieke goudstaven bij de London Bullion Market Association.

De fysieke LBMA-goudstaven die de on-chain goudtoken ondersteunen, hebben een zuiverheid van 99,99%, zo meldde Matrixdock in een aankondiging . XAUm zal beschikbaar zijn als een ERC-20-token op Ethereum en als een BEP-20-token op de BNB Chain .

De uitgifte is gekoppeld aan een troy oz. van het LBMA-goud. Handelsondersteuning is beschikbaar voor de grootste stablecoins op de markt van vandaag: USDT en USDC.

Beleggers hoeven geen beheerskosten te betalen. Het bedrijf rekent echter een vast tarief van 0,25% voor zowel minting- als inwisselingsorders.

Ondertussen bewaart Matrixdock het goud in gerenommeerde kluizen. Volgens het platform hebben beleggers de mogelijkheid om XAUm in te wisselen als stablecoins of fysieke activa.

Gebruikers moeten echter wel een KYC-procedure doorlopen om de activa te kunnen inwisselen. Klanten kunnen fysiek goud inwisselen via de diensten van Matrixport in Hongkong en Singapore.

RWA-markt groeit naar $ 12,3 miljard

De lancering van XAUm op het RWA-platform Matrixdock volgt op het succesvolle debuut van de Short-term Treasury Bill Token. STBT biedt geaccrediteerde investeerders toegang tot getokeniseerde Amerikaanse schatkistpapier (T-Bills). Het token is 1:1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Volgens RWA.xyz- gegevens heeft de totale on-chain-waarde van echte activa meer dan $ 12,3 miljard bereikt. Er zijn momenteel ook meer dan 100 activa-uitgevers. De tokenized commodities-markt, die de waarde van on-chain goud-, zilver- en olieproducten omvat, heeft $ 994 miljoen bereikt.

De grootste uitgevers zijn Paxos, Tether, Comtech Gold, Aurus en WisdomTree. Ter vergelijking: tokenized treasury-producten op de RWA-markt zijn $ 2,4 miljard gepasseerd. BlackRock’s BUIDL, Franklin Templeton’s FOBXX en Ondo Finance ‘s USDY zijn momenteel de drie grootste qua marktwaarde.

The post Matrixport’s RWA-platform lanceert nieuwe goud-gedekte token XAUm appeared first on CoinJournal.